Întrebări frecvente

Acasa E Întrebări frecvente

Află răspunsurile celor mai des întâlnite întrebări

Ai vreo nelămurire?

Mai jos am centralizat cele mai comune întrebări primite de la clienții noștri în etapa de prezentare și ofertare.

CE ESTE UN SISTEM FOTOVOLTAIC?
Un sistem fotovoltaic utilizează radiația solară pentru a genera un curent electric prin formarea unui strat semiconductor al efectului fotoelectric. Energia electrică, după conversia invertorului în curent alternativ, poate fi utilizată pentru alimentarea aparatelor electrice din casă. Sistemele fotovoltaice sunt formate din celule fotovoltaice mici realizate din siliciu amorf, mono sau celule solare policristaline. Caracterizat de contact sub formă de benzi mici de argint pe suprafața sa pentru conectarea în serie a mai multor celule pentru a forma un modul fotovoltaic.
POATE FI ASIGURAT, DIN PANOURI FOTOVOLTAICE, CONSUMUL TOTAL DE ENERGIE ELECTRICĂ AL LOCUINȚEI?
Răspunsul exact la această întrebare este imposibil de oferit. Totul depinde de consumul de energie, natura consumului de energie electrică, cantitatea și tipul de panouri fotovoltaice instalate, localizarea geografică a casei, anotimp, vreme și mulți alți factori. Panourile fotovoltaice sunt o sursă regenerabilă de energie electrică fiabilă, însă, din diferite motive, acestea uneori nu pot genera cantitatea suficientă energie pentru a satisface pe deplin consumul unei locuințe.
CARE SUNT CELE MAI IEFTINE PANOURI SOLARE?
Costul panourilor fotovoltaice trebuie să fie calculat în fiecare caz în parte, luând în considerare costurile de instalare și întreținere. Panourile fotovoltaice costa diferit pentru unii, ele pot fi destul de dezavantajoase pentru unii utilizatori. Panouri de siliciu amorf au un cost mai mic, dar au nevoie de mai mult spațiu și un număr mai mare de module. Prin urmare, panourile solare mono- și siliciu policristalin necesită un număr mai mic de module, dar ele costa mult mai scump. Prin urmare, beneficiul economic să fie calculată în funcție de condițiile specifice predominante – prezența spațiului liber, orientarea, confortul și disponibilitatea de instalare a panourilor, bugetul și de alți factori.
CE ÎNSEAMNĂ KILOWATT VALOARE DE VÂRF?
Performanța sistemelor solare fotovoltaice este măsurată în kilowați-vârf – adică Aceasta este puterea maximă pe care modulul solar poate ajunge sub absorbția optimă a condițiilor de radiații solare care corespund cel mai bine panoului, poziția și randamentul termic maxim.
CÂT DE MULT VA COSTA SISTEMUL MEU FOTOVOLTAIC LA PUTEREA CASEI MELE?
Costul integral al sistemului fotovoltaic este de aproximativ 6 de mii de euro. Este suficient să spunem că numai costul panourilor solare fotovoltaice este de aproximativ de aproximativ 600 € pe kW. Așa că numai panourile solare cu o capacitate totală de 3 kW va costa aproximativ 1.800 de euro. Acesta este prețul inițial, la care trebuie adăugat costul de invertor pentru a converti energia electrică și prețul de accesorii, cabluri, elemente de fixare. De asemenea, nu uitați despre costul de proiectare, documentare și instalare.
BATERIILE SOLARE POT FI INSTALATE ORIUNDE?
Practic, orice, numai eficiența de instalare a modulelor fotovoltaice pot fi diferite. Pentru instalarea panourilor solare este necesar numai pentru spațiu liber pentru modulele fotovoltaice cu orientare spre sud, pentru performanță maximă, astfel încât panourile frontale sa nu aiba obstacole în calea radiațiilor solare – copacii înalți, umbrele clădirilor învecinate, coșuri de fum sau conducte de ventilație.
UNDE POT INSTALA UN SISTEM FOTOVOLTAIC?
Cele mai frecvente cinci opțiuni clasice pentru instalarea de sisteme fotovoltaice sunt:

• deasupra suprafeței acoperișului – panouri solare sunt montate pe cadru;

• suprafața modulului fotovoltaic integrat cu elemente de structura acoperișului, astfel încât panourile solare sunt ele însele acoperiș ( tigla solara);

• montat pe fațada clădirii;

• montat pe un suport;

• amplasat pe o terasă sau balcon;
SUNT MODULELE FOTOVOLTAICE EFICIENTE LA UN NIVEL SCĂZUT DE RADIAȚII SOLARE?
Modulele fotovoltaice pot fi convertite în energie electrică, chiar și cel mai mic nivel de radiații solare – cu nori grei, precipitații, și chiar și în seara. Cel mai important lucru să respecte regulile simple de instalare, să respecte panta necesară și orientarea panourilor în raport cu soarele.
CÂT DE MULT SPAȚIU ESTE NECESAR PENTRU A INSTALA PANOURI SOLARE?
Pentru a produce un kilowatt de energie electrică trebuie să fie de aproximativ 5-8 metri pătrați de panouri fotovoltaice. În cazul în care sistemul fotovoltaic va fi instalat pe un acoperiș înclinat, este necesar să se concentreze pe zona de aproximativ 5-10 de metri pătrați pe kilowatt dar asta tine si de tipul panourilor.
CÂT TIMP REZISTA SISTEMELE FOTOVOLTAICE?
Durata de viață a panourilor fotovoltaice, de regulă, este de 25 de ani și permite o scădere a performanței lor la nivelul de 80-85%. sunt panouri care au o garantie lineara de 30 de ani , cu o rata de productie in anul 30 de 84,5%.deci panourile pot pierde in 25 de ani, aproximativ 25% din puterea initiala.
EXISTĂ UN RISC DE DETERIORARE A PANOURILOR ÎN CAZUL GRINDINĂ GRELE, ÎN VARA SAU LA TEMPERATURI AMBIANTE PREA RIDICATE?
Intr-adevar, panourile fotovoltaice par fragile. Cu toate acestea, producătorii de module fotovoltaice le supun la numeroase teste privind rezistența și fiabilitatea acestora, teste necesare pentru obținerea certificatelor internaționale de calitate. De exemplu, acestea sunt testate și pentru rezistența la impactul cu grindină de 2,5 cm, astfel încât niciun fenomen atmosferic, nici măcar temperaturile ridicate, nu sunt periculoase pentru celulele solare. Din acest motiv, este recomandat să alegem doar produse certificate.
VA FUNCȚIONA MODULUL FOTOVOLTAIC ÎN PLOAIE?
Sistemul fotovoltaic este conceput pentru a capta lumina soarelui într-un cer noros, și chiar ploaie. Desigur, energia produsă pe timp de ploaie va fi considerabil mai mică decât pe timp de vreme însorită.
SE POT DETERIORA PANOURILE SOLARE SUB GREUTATEA ZĂPEZII ÎN TIMPUL IERNII?
La instalarea panourilor solare pe acoperiș se face calculul, luându-se în considerare încărcarea suplimentară a greutății panourilor instalate, dar dacă este necesar, structurile suplimentare portante de acoperiș trebuie să fie consolidate. În orice caz, montarea modulelor fotovoltaice este necesară pentru a rezista la greutatea zăpezii. Este necesar să se înțeleagă că zăpada va acoperi o parte a suprafeței solare, asta însemnând că producția de energie electrică poate fi redusă foarte mult.

Vrei o ofertă?

Trimite-ne un mesaj

Alege să lucrezi cu o echipă de specialiști profesionistă și pasionată de domeniul instalațiilor electrice.

Serviciu dorit

Ce spun clienții
despre noi

Nicolae Moise

 (25)

Recomand cu toata increderea!
Sunt o echipa tanara de profesionisti, lucreaza repede si bine! Sunt pregatiti tehnic si folosesc metode de instalare sigure. Au grija de proprietate si sunt foarte exigenti la „ordine si disciplina”

Silviu Cârligeanu

 (25)

O echipa de profesionisti pasionata de sisteme fotovoltaice si orice tip de instalatii electrice. Fara niciun dubiu, ii recomand cu toata increderea!